20 Ocak 2015 Salı

Önemli Hamur Ölçüleri




Hamurlar için:

Ekmek= 5 birim Un:  3 birim Su (maya ve tuz ilave)
Makarna Hamuru= 3 birim Un: 2 birim Yumurta
Tart Hamuru= 3 birim Un: 2 birim Yağ (katı yağ): 1 birim Su
Bisküvit Hamuru=  3 birim Un: 1 birim Yağ (katı yağ): 2 birim Sıvı
Kurabiye Hamuru= 1 birim Şeker: 2 birim Yağ (katı yağ): 3 birim Un


Kek Hamurları:

Pound Kek= 1 birim Tereyağ: 1 birim Şeker, 1 birim Yumurta, 1 birim Un
Sünger Kek=  1 birim Yumurta: 1 birim Şeker, 1 birim Un, 1 birim Tereyağ
Angel Food Kek= 3 birim Yumurta Beyazı: 3 birim Şeker: 1 birim Un


Diğerleri:

Mayasız Ekmek= 2 birim Un: 2 birim Sıvı: 1 birim Yumurta: 1 birim Tereyağ
Muffin=  2 birim Un: 2 birim Sıvı: 1 birim Yumurta: 1 birim Tereyağ
Börek=  2 birim Un: 2 birim Sıvı: 1 birim Yumurta
Pankek=  2 birim Un: 2 birim Sıvı: 1 birim Yumurta: 1/2 birim Tereyağ
Popover=  2 birim Sıvı: 1 birim Yumurta: 1 birim Un
Krepe= 1 birim Sıvı: 1 birim Yumurta: 1/2 birim Un

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder